![]() |
1. Történetek, emlékek gyűjtése
-
kenyérsütés: fateknő, kovász, kemence, 5 kg-os kenyér
-
alapanyagok: otthon megtermelve, mindent otthon előállított, termelt,
tenyésztett alapanyagokból készítenek
-
vadászat. levesek(szárnyasok: fürj, fácán, fogoly), pörköltek, sültek
(vaddisznó, őz, szarvas), desszertek (túrós, almás, fahéjas sütemények)
2. Receptek
-
levesek: húsleves, krumplileves, köménymagleves, gulyásleves,
tarhonyaleves,
tojásleves, lebbencsleves, bableves, halászlé
-
húsételek: csirkepörkölt, sertéspörkölt, marhapörkölt, töltött
káposzta,
különféle sült húsok
-
főzelékek: krumpli főzelék, borsófőzelék, tökfőzelék, lencsefőzelék,
sárgaborsó
főzelék, babfőzelék
- köretek: hagymás tört krumpli, főtt krumpli, galuska, házi nyújtott tészták
-
sütemények: linzer, zserbó, habcsók, rétesek, lepények, beigli, fonott
kalács,
kürtös kalács
- hús nélküli ételek: betyáros, túrós csusza, kukoricakása, gubakenyér, krumplis tészta, káposztás tészta, grízes tészta, tojásos galuska
- lagzis ételek: tyúkhúsleves, birkapörkölt, töltött káposzta, sült húsok, különféle sütemények, torták
Elkészített süteményeink:
kavart almás
sütemény, kosárka