A táj jellegzetes ételeinek elkészítése

1. Történetek, emlékek gyűjtése
                        - kenyérsütés: fateknő, kovász, kemence, 5 kg-os kenyér

                        - alapanyagok: otthon megtermelve, mindent otthon előállított, termelt, tenyésztett alapanyagokból készítenek

                        - vadászat. levesek(szárnyasok: fürj, fácán, fogoly), pörköltek, sültek (vaddisznó, őz, szarvas), desszertek (túrós, almás, fahéjas sütemények)


2. Receptek

                        - levesek: húsleves, krumplileves, köménymagleves, gulyásleves, tarhonyaleves, tojásleves, lebbencsleves, bableves, halászlé

                        - húsételek: csirkepörkölt, sertéspörkölt, marhapörkölt, töltött káposzta, különféle sült húsok

                        - főzelékek: krumpli főzelék, borsófőzelék, tökfőzelék, lencsefőzelék, sárgaborsó főzelék, babfőzelék

                        - köretek: hagymás tört krumpli, főtt krumpli, galuska, házi nyújtott tészták

                        - sütemények: linzer, zserbó, habcsók, rétesek, lepények, beigli, fonott kalács, kürtös kalács

                        - hús nélküli ételek: betyáros, túrós csusza, kukoricakása, gubakenyér, krumplis tészta, káposztás tészta, grízes tészta, tojásos galuska

                        - lagzis ételek: tyúkhúsleves, birkapörkölt, töltött káposzta, sült húsok, különféle sütemények, torták

 
Elkészített süteményeink: kavart almás sütemény, kosárka